You are currently browsing the daily archive for 08 juni 2009.

Så stod det i ett Nyhetsbrev från Fyrbodals kommunalförbund, i slutet av februari. Den 1 juni 2009 gjorde jag min första arbetsdag på Fyrbodals kommunalförbund.

En liten presentation av mig…
Jag, jag heter Karl Andersson och är sedan tidigare 30 år fyllda. Tydligen blir man också äldre varje år, även efter 30, men jag har bestämt mig för att inte räkna lika noggrant längre. Jag är uppvuxen i Vänersborgs kommun, i landskapet Dalsland, Västra Götalands län, Sverige. Från bondpojke via tekniknörd och senare webbmaster, till samordnare. Eller något sådant. Idag bor jag i Uddevalla, tillsammans med min sambo Malin och dotter Ebba.

IT-samordning och verksamhetsutveckling
Tidigare och fortfarande, nu till 40%, är jag anställd av Uddevalla kommun som ”Systemutvecklare”. Jag inledde min kommunala bana på Uddevalla Gymnasieskola som tekniker/webbmaster/informatör/marknadsförare. Jag kom dock ganska snart in på det behov av kommunikation som fanns och finns. Kommunikation och dess relationer mellan parter. Parter som medborgare, elev, förälder, personal, lärare, ledare, administratör, mm. Samtliga med behov av att kommunicera och dela information som delvis eller till fullo finns lagrat i något eller några av kommunens verksamhetssystem. Nutidens krav och värderingar av tillgänglighet och självservice, dessa möter inte alltid medborgaren vid myndighetskontakt. Men ”det börjar ta sig”. Ett exempel är att över hälften av alla anmälningar om Vård Av Barn (VAB) till försäkringskassan är via deras webbaserade självservice.

Västkom, organisationen som företräder Västra Götalands 49 kommuner har äskat och fått statliga pengar. Genom Västra Götalands kommunalförbund har man kunnat erbjuda 4 stycken IT-samordnartjänster. Där jag alltså är Fyrbodals samordnare. I ett inledningsskede planeras ”kommunal samverkansorganisation” samt aktuella samverkansfrågor. Mer om detta i andra inlägg.

Min roll
Som jag ser min roll idag, efter en hel vecka med 60% tjänstgöringsgrad. Det är att mitt jobb till stor del handlar om kommunikation och nätverkande. Att fånga upp behov hos verksamheterna i Fyrbodals kommuner och föra dessa inåt i samverkansorganisationen. En annan stor del i rollen är att processa de nationella direktiv som kommit/kommer och presentera dessa med förslag till lösning. Gemensamma lösningar i första hand utifrån Västra Götalands perspektiv, i samförstånd och dialog med respektive kommun.

Denna yta ser jag som ett sätt att kommunicera aktualiteter. Här skall jag även ge exempel och tips på intressanta möjligheter inom IT.

Med vänliga hälsningar
Karl Andersson

Denna måndagsmorgon började för mig som de flesta måndagar brukar börja. Klockan ringer och lusten att kliva upp ur sängen är inte direkt hög… Kan egentligen inte säga att den finns alls. Men efter en stunds yrvaket funderande troligtvis kring ifall jag fortfarande sover, eller om jag är vaken, så beslutade jag mig för att resa mig upp.

Efter att jag tagit mig upp ur sängen och tillslut lämnat huset, så visade det sig att det var en härlig sommarmorgon. Idag var promenadskorna på och den halvtimmeslånga Uddevallapromenaden inleddes. Det var någonstans under denna som jag började inse att det var en underbar morgon, trots att det var måndag 😉
Promenaden tog mig från lummig skog via ett uppvaknande centrum till Bäveåns idag glittrande vatten. Måsarna pratade med len ton och lyssnade man riktigt noga så kunde man höra vattnet ”klucka” lite mot båtarnas skrov.

EnUnderbarMorgon

juni 2009
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930