You are currently browsing the monthly archive for november 2009.

Herrljungas stolthet?

Då skumpar jag återigen X2000 mot Stockholm. Denna gång är det SKLs arkitekturledningsmöte. Möten som hålls varannan vecka.

Denna vecka kommer vi inrikta oss på strategi, tillskillnad mot tidigare då det varit ett mer tekniskt fokus.

En helt annan sak… Kul faktiskt. Vill gärrna se fler hjältar

Start

Eller i alla fall någon form av verklighet. Har så långt denna vecka enbart varit iväg på ett kort möte, som jag tidigare beskrivit. Har med detta kunnat arbeta undan lite dåligt samvete och även om jag inte på något sätt är klar så har samvetets skuld mildrats.

Har dessutom kort träffat Fyrbodals MASar – Medicinskt Ansvarig Sjuksköterska och där kort gett lite information om arbetet kring infrastruktur och identifiering. Vi kikade lite på ett ID-kort från Sjukvårdsrådgivningen. Ett så kallat SITHS-kort, vilket egentligen hänvisar väl mycket till det SITHS-certifikat det är bärare för.

Dosor för Apotekets E-dos hade börjats levereras och samtliga dosor till VGs kommuner skickades förra vecka enligt min kontakt på Apoteket.

Denna skrivelse och framåtsyftande arbete har varit en stor del av min vardag, den senaste veckan.
På Kommits fanns Bengt Svenson på plats och körde en presentation i frågan. Bengt har varit representant i arbetsgruppen i delegationens arbete. Efter denna aktivitet tog Borås-Johannes föredömligt kontakt med Bengt och satte upp ett möte i frågan. Ett möte som hölls igår.
Innan detta så har jag hunnit få en ytterligare dragning av Bengt på SKLs arkitekturledningsmöte. Ett möte som jag i övrigt upplevde svängde i sin framtida agenda från teknikfokus till att rikta sig något mer mot strategiskt viktiga frågor.

Gårdagens möte mellan Västra Götalandsrepresentanter och SKL-Bengt föregicks av förberedelser i form av mycket hemläxa (delegationens skrivelse är 290 låånga sidor inklusive bilagor). Till detta sågs vi som är utsedda att utreda och svara på E-delegationens remiss i fredags för att förbereda oss.

Kontentan är att vi i VGs samordningsorganisation har bra koll på läget och att vi skall svara på remissen. Oavsett om vi blir formell remissinstans eller ej.
Delegationen syftar mot en behovsdriven, flexibel, öppen framtida samarbetslösning, med standardiserade gränsnitt som kan utbyta den information som behöver utbytas. Inte mer. Mycket information i systemen på insidan. Utbyta av det som behövs. Lite som dessa 2 tecken som jag använde i småskolan >< 🙂

De senaste dagar har fyllts med resande. Erfarenhetsutbyte i Lund. Vidare med diskussioner till Göteborg för att sedan landa i Stockholm där jag nu är på väg ifrån.

Min bild idag, den bild jag samlat under en period. Efter att varit i kontakt med många olika aktörer. Den börjar klarna. Den är nog ganska klar. Då främst i vad som behöver göras inom IT-infrastrukturella insatser på nationell och regional nivå. Detaljerna i detta. Där kommer det naturligtvis jobbas mycket. Men den organisation som Västra Götaland skapat för att hantera IT-frågor, idag främst kopplade till vård och omsorg. Den strukturen tror jag på och den kopplar på ett bra sätt mot nationella behov och krav.

Utvecklingen för kommunerna vad gäller framtida IT-krav och lösningar. Det blir en resa. Men med hoppfull tillförsikt slår jag nu ihop locket på datorn för denna gång! Det blir allt bra det här 🙂

Kenth Hultqvist
Speedad – men bra!

Tydligen stängde jag av ringklockan i morse. Utan min vetskap. Det var riktigt nära att det blev sen ankomst till Kommits. Men eftersom min dotter så snällt väckte mig knappa 20 minuter innan tåget lämnade stationen så blev det ganska högt tempo på morgonen.

Nu närmar sig Stockholm och kanske är det lugnet före stormen. Skall bli intressant och spännnande.

Tåget till Kommits/Smbrukskonferensen går imorgon. 05.40 lämnar tåget perrongen. Jag planerar vara på tåget då. Det borde betyda att det närmar sig tiden då jag borde börja packa… 25 minuter kvar på 6:ans championslegue match mellan Chelsea och Atletico Madrid. Där blev det mål. Antar att det är precis sådana saker som gör att packningen kommer skjutas ytterligare på framtiden…

Självvalt.

Idag är dagen då min e-posts inkorg faktiskt var tom en liten stund. Tänk vad prioriteringar och mappstruktur kan göra 🙂 Kan erkänna att det jag tidigare använt inkorgen till nu ligger i Outlooks ”att göra fältet”. Men det känns bättre i alla fall!

På det sätt som jag lärt mig att hantera IT, så är det viktigt för mig att ha en förståelse för mappstruktur. Med att fått kunskap om MAC och deras operativ. Så möts jag delvis av en annan värld. På liknande sätt är det med programvaror som Firefox och Google chrome som alla vill placera sina filer på sina egna platser. Hursomhelst så kan jag väl släppa strukturtänket. För snart kommer vågen…

Google Wave

Snart dags för Kommits/Sambruk!

I helgen besökte jag ett av Fyrbodals mest omtalade byggnadsverk. Arena Vänersborg. En mäktig skapelse som fungerar fantastiskt bra för bandyspel, men den skall tydligen också vara funktionell för andra aktiviteter. Under mitt besök så spelade IFK Vänersborgs sin premiärmatch mot finska landslaget, oj förlåt – Haparanda Torneå skall det vara. Laget som har 80 mil till närmsta hemmamatch och troligen världens vigaste målvakt!

http://svtplay.se/v/1743789/bandy/haparanda_bandy_kanner_inga_granser

november 2009
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30